BIU 14 – Febrer 2022

Deixem l’any 2021 amb molta feina feta, destacant, com no, la rehabilitació del nucli històric i la Roqueta. Però no volem parar. Per això, ja ens hem marcat nous reptes per executar en aquest nou any en el que acabem d’entrar i fer noves passes de futur per convertir el nostre municipi en tot un referent de les comarques gironines i catalanes a nivell energètic i mediambiental.

La nostra principal aposta, que ja hem presentat al programa d’ajudes DUS 5000 per a inversions a projectes singulars locals d’energia neta en municipis de repte demogràfic, és el pla estratègic per a la transició energètic, amb una clara vocació per liderar aquest procés de canvi ecològic contra el canvi climàtic, aportant alhora beneficis per al conjunt de la ciutadania, promovent iniciatives de producció energètica descentralitzades i actuant com a revulsiu econòmic diversificant i fent participar els agents econòmics de la població. El pla estratègic, amb un pressupost de més de 5 milions d’euros, que volem tirar endavant sense incrementar la pressió fiscal, és real i adequat a les necessitats del municipi, però molt important per a la conscienciació de què hem d’anar a energies verdes no contaminants i complir amb la sostenibilitat del planeta.

El nostre objectiu és aconseguir que el municipi sigui autosuficient energèticament. Però, al mateix temps, volem que repercuteixi en un abaratiment i millores per a empresariat i ciutadania… i així aconseguir també que sigui més just socialment.

Podeu visualitzar tot el contingut del BIU-14 clicant aquí